top
logo

Maklumat Muktamar


feed-image Feed Entries
Home
Harakah bukan sekadar sebuah media
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 06:17
 
SHAH ALAM, 7 Jun - Selain daripada tugas sebagai media penerangan PAS, Harakah juga mempunyai peranan lain kepada masyarakat umum. Tabung Kemiskinan Harakah yang telah ditubuhkan pada tahun 2000 hingga ke tahun 2008 telah berjaya mengutip kutipan sehingga RM2.5 juta.
 
Baca lagi...
 
Kehancuran institusi legislatif - Mad Sabu
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 06:55

SHAH ALAM, 7 Jun - "Mobilisasi demokrasi akan menyokong himpunan besar-besaran anjuran Gerakan Mansuh ISA (GMI) pada 1 Ogos nanti," tegas Mohd Sabu ketika ucapan penggulungan sempena Muktamar PAS kali ke-55 di Stadium Malawati, Shah Alam dekat sini

Baca lagi...
 
Pimpinan mesti bijak depani agenda media
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 06:41

SHAH ALAM, 7 Jun - Dato' Mahfuz Omar dalam ucapan penggulungan menyarankan agar setiap pimpinan PAS mesti bijak dalam menjawab persoalan-persoalan yang dikemukan oleh pihak media.

Baca lagi...
 
Tiada liputan banteras isu judi di Kedah
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 06:24

SHAH ALAM, 7 Jun - Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat, Ustaz Azizan Abdul Razak selaku Menteri Besar Kedah menjelaskan bahawa isu yang terdapatnya banyak tempat perjudian di Kedah yang diperintah oleh PAS tidak mendapat liputan pihak media arus perdana.

Baca lagi...
 
Semarakkan semula usrah - Ust Idris
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 06:06

SHAH ALAM, 7 Jun - Ustaz Idris Ahmad, Pengerusi Lajnah Tarbiyah PAS Pusat memberi respon kepada 3 perwakilan yang mengemukakan soal tarbiyah. Menurut beliau, ILHAM telah melaksanakan program-program yang memfokuskan kepada pimpinan PAS sahaja tetapi tidak terbuka kepada orang ramai.

Baca lagi...
 
Pemuda sedia gembleng tenaga
Ditulis oleh Te@M.IT   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 05:56

SHAH ALAM, 7 Jun - Ucapan dasar Presiden PAS yang bertemakan 'Islam Memimpin Perubahan' jelas menunjukkan keperluan tenaga petugas yang ramai dalam membawa perjuangan Islam. Wakil Dewan Pemuda PAS, Ustaz Nasrudin Hassan dalam ucapan penggulungannya menyatakan kesediaan Dewan Pemuda menggembleng tenaga dalam melaksanakan 103 perkara dalam ucapan dasar Presiden PAS.

Baca lagi...
 
Jangan pandang ringan Manek Urai - Mustafa Ali
Ditulis oleh suri   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 05:53

SHAH ALAM, 7 Jun - Dato' Mustafa Ali selaku Ketua Pengarah Pilihanraya PAS meminta para petugas dan ahli tidak memandang ringan sebaliknya memberikan sepenuh perhatian kepada Pilihanraya Kecil Manek Urai yang bakal berlangsung pada 14 Julai  meskipun PAS telah memerintah Kelantan selama hampir 20 tahun.

UMNO telah mengumumkan untuk bertanding di Manek Urai kerana beranggapan mereka masih mendapat sokongan penduduk Melayu di kawasan tersebut berbanding telah menarik diri dalam Pilihanraya Kecil Penanti yang berlangsung baru-baru ini.

Baca lagi...
 
Usul Sosial - Diterima tanpa bahas
Ditulis oleh Te@M.IT   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 05:46

SHAH ALAM, 7 Jun – Usul sosial dari Dewan Muslimat Pas Pusat iaitu isu pembuangan pekerja, penghapusan bayaran ke atas pesakit kronik yang dhaif dan masalah pendatang asing menjadi antara tiga usul yang diterima tanpa bahas dalam Muktamar Pas Pusat ke -55 kali ini.

Baca lagi...
 
Pimpinan PAS diseru supaya berhati-hati
Ditulis oleh Te@m I.T   
SUNDAY, 07 JUNE 2009 05:08

SHAH ALAM, 7 Jun - Pimpinan PAS diseru supaya berhati-hati sama ada dari segi perbuatan mahupun percakapan serta mengambil kira sensitiviti yang merangkumi budaya, agama dan pantang larang agar tidak menjadi senjata UMNO untuk membunuh PAS.

Demikian ujar wakil Kelab Penyokong PAS, En.Vincent Lee ketika memberi ucapan penangguhan di Stadium Malawati sempena Muktamar PAS kali ke-55 hari ini.

Baca lagi...
 
« MulaSebelum12345678910SelepasAkhir »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Siaran Langsung

Video

Related Videos

Muktamar: Ucapan dasar Ketua Pemuda sarat pesanan
Muktamar: Ucap...
Husam belum putus tanding Timbalan Presiden
Husam belum pu...
Keputusan: Nasharudin kekal Timbalan Presiden PAS
Keputusan: Nas...
Gandingan ulama, profesional sudah dipraktik zaman Nabi
Gandingan ulam...

Tetamu

Kami ada 3 tetamu atas talian

bottom

Hak Cipta Terpelihara :: Jabatan IT PAS Pusat :: 2009